Cerrar

es | val   

Focus Pime i Emprenedoria Alt i mitjà Vinalopó

FOCUS ALT Y MITJA VINALOPO 2018

Cooperativisme i Economia Social

el jueves, 28 de junio de 2018 de 09:00 a 14:00

Dónde:

Centro Cultural de Petrer

Carrer Sant Bartomeu, 5A, 03610

Petrer (Alicante)

Plazo finalizado

Mostrar ampliado

Te esperamos en el Focus Pyme y Emprendimiento Alto y Medio Vinalopó 2018

Focus Pime i Emprenedoria és una iniciativa promoguda i finançada, anys anteriors, per la Generalitat Valenciana, a través de l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE), dintre de la seua política de suport a l’emprenedoria i a la Pime. Ha comptat amb el cofinançament dels fondos FEDER de la Unió Europea,  dintre del programa Operatiu FEDER de la Comunitat Valenciana 2014-2020. Enguany, està previst sol·licitar finançament de l’IVACE-Generalitat Valenciana i FEDER-Unió Europea.

Focus Pime i Emprenedoria Alt i Mitjà Vinalopó 2018, reunirà experiències empresarials d’èxit al territori, ponents de luxe i entitats representatives de l’ecosistema emprenedor per a generar oportunitats de negoci i impulsar l’emprenedoria social.

L’esdeveniment està dirigit a les pimes amb necessitats d’innovació, pimes de sectors madurs, empreses jóvens innovadores, emprenedors amb projectes empresarials en fase de preincubació, incubació o creació d’empresa i potencials emprenedors.

 
PROGRAMA09:00-09:15 

Recepció de participants i acreditacions.

 09:15-09:30  

Apertura Institucional

A càrrec de David Morcillo, regidor de Desenvolupament Econòmic, Turisme, ADESP, Noves Tecnologies i Transparència a l’Ajuntament de Petrer.

 09:30-10:15   

Ponència: L'ABC de les empreses cooperatives.

L’objectiu d’aquesta ponència és donar a conèixer tots els aspectes i avantatges de la cooperativa de treball com a modalitat jurídica idònia a l’hora de posar en marxa un projecte empresarial per dues o més persones.

Intervenen:

  • Salva Querol,  Director d’Impulso Cooperativo, S.Coop.V  


10:15-11:15      

Taula redona: Casos d'èxit de Cooperatives del Territori.

Coneixerem de primera mà, experiències d’empreses cooperatives de la comarca. Posaran en valor el model de cooperativa com a model d’èxit empresarial i ens explicaran les claus d’eixe èxit.

Intervenen:

 11:15-11:45     

Coffee break 

 11:45-12:30      

Taula Redona: Les cooperatives com a font d'innovació.

A l’actualitat, les empreses cooperatives tenen un gran potencial per a ser el paradigma de l’empresa innovadora. Les cooperatives poden ser molt competitives. El seu model econòmic, la implicació directa dels seus socis i els seus objectius socials fan que siga una fórmula clara per a potenciar l’economia social. A més, la innovació en nous productes i serveis és una de les claus d’aquesta competitivitat. En aquesta taula, comptarem amb exemples de cooperatives que estan innovant al territori.

Intervienen:

 12:30-13:00     

Taula redona: Espais públics per al foment d'iniciatives d'economia social.

Les empreses d’economia social, cooperatives i societats laborals, venen realitzant una important aportació a l’increment d’ocupació als territoris on realitzen la seua activitat econòmica. Aquesta capacitat per a generar riquesa i evitar la deslocalització empresarial, està cobrant especial rellevància a l’actual context. Per aquest motiu, des de fa diversos anys, distintes entitats públiques, estan realitzant iniciatives per a donar suport a l’emprenedoria social.

Intervenen:

  • “Coworking Social”, a càrrec de David Morcillo, regidor de desenvolupament econòmic, Turisme, ADESP, Noves tecnologies i Transparència a l'Ajuntament de Petrer.

 13:00-14:00      

Conferencia: “Com innovar per mitjà de la democràcia, el cooperativisme com a innovació social del segle XXI”.

A aquesta conferència, es desglossaran les cinc línies de desenvolupament dels nous jaciments cooperatius i de desenvolupament local: recuperació d’empreses, aliances amb les ONG, aliança amb el municipalisme, les cooperatives híbrides i cooperativisme i moviments socials

Intervé:

David Pino,  Director d'Innovació Economia Social a l'Ajuntament de Sevilla. 

 14:00  

Tancament institucional

A càrrec d'Irene Navarro,  alcaldessa de l'Ajuntament de Petrer Francisco Álvarez Molina, Director General d'Economia Sostenible de la Generalitat Valenciana

  

L’esdeveniment estarà conduit per

ADRIÁN CARRATALÁ

 Mag i inventor de màgia, 1er Premi Nacional d'Invenció 2016

 
 DESCARGA AQUÍ EL PROGRAMA DEL EVENTO

 
 

S/V
visitas hoy 1 · visitas total 4.355

Usuario: opoveda

Empresa: Centro Europeo de Empresas e Innovación de Elche (CEEI - Elche)

Canal: CEEI Elche

Fecha publicación: 17/04/2018 09:21

Url: http://ceeielche.emprenemjunts.es/?op=14&n=13426

Comentarios

Usuario sin logear

Envía tu comentario

Debes iniciar sesión - Hoy 04:32

Título:

Comentario:

 

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para ofrecerte una mejor experiencia y servicio.
Al continuar con la navegación consideramos que aceptas su uso y nuestra política de cookies.

Aceptar