Cerrar

es | val   

3 Aliats per a apostar pel Big Data a la Pime

Publicado por Trianabueno
miércoles, 07 de febrero de 2018 a las 11:00

El Big Data ha passat a ser un concepte popular al món de l’empresa. Les possibilitats que ofereix l’explotació de les dades als diferents sectors i àrees s’ha convertit en un dels punts centrals en la millora i gestió de les empreses.

El Big Data no és només un aspecte a tenir en compte a les grans multinacionals. El volum de dades a les Pimes dista molt dels que obtenen les grans empreses. No obstant, la interpretació de la informació que obtenen les petites empreses pot ser molt valuosa si volen obtenir grans objectius dintre de l’empresa.

Les petites dades han adquirit valor tant a les petites com a les grans empreses ja que estes adquirixen gran importància per a elaborar estratègies de marketing personalitzades per als diferents clients.

Però… On obtenir eixes dades exclusives que poden ajudar al creixement de la teua empresa? Ací et deixem tres opcions que poden ser de gran ajuda

 

 1. Xarxes socials

Segons l’estudi de L’IAB sobre xarxes socials, en 2017 un 86% dels internautes entre 16 y 65 anys han utilitzat xarxes socials, això significa que més de 19 milions d’usuaris es connecten diariament i deixen la seua senyal i marca personal.  Aquest fet es tradueix en multitud de dades i informacions que poden ser clau per a les empreses. Amb les xarxes socials, s’obté una visió de les tendències i necessitats dels clients, donen a conèixer els continguts que més criden l’atenció i ajuden a provar diferents possibilitats de la mateixa idea per a conèixer el camí que hauria de prendre l’empresa.

Encara que l’objectiu principal de la presencia de les empreses a les xarxes socials és establir un contacte directe amb els clientes, l’obtenció de dades a través dels moviments de l’empresa a les xarxes així com les accions dels usuaris són factors estratègics per aconseguir dades de qualitat que ajuden a consolidar o redirigir l’estratègia.

 

2. Google

Actualment, és difícil que alguna persona ens conega millor que Google. De la mateixa manera que passa a les xarxes socials, les persones deixem el nostre rastre cada vegada que entrem al buscador. Per això, Google té la capacitat d’establir un diagnòstic de cada persona, organisme o entitat que pot ser de gran ajuda per a les empreses.

Analitzar les paraules claus relacionades amb el negoci o descobrir a la competència i la seua situació a través de la geolocalització són algunes de les possibilitats del buscador que permeten fer comparatives entre la situació de la empresa i el mercat, i les ajudarà a alinear més els seus objectius amb els dels seus clients.

 

 3. Els clients

Preguntar directament als clients és altra de les opcions que millors resultats genera per al que coneixem com Small Data. Els clients són grans fonts d’informació per a les empreses ja que la seua opinió pot revelar les seues verdaderes necessitats, canvis i millores per al seu dia a dia. Això podria ajudar a les empreses a fixar un pla de acció efectiu.

 

No obstant, no es tracta únicament d’utilitzar als nostres aliats per a millorar la nostra estratègia. Una vegada fixada, s’han de medir els resultats. Per eixe motiu, fer ús d’aquestes fonts d’informació per a l’anàlisi de les accions supondrà una millora del treball continuo.

L’objectiu fonamental d’obtenir i analitzar dades no és altra cosa que optimitzar els recursos i millorar la gestió i processos dintre de l’organització. Utilitzar grans fonts d’informació i bases de dades pot ser contraproduent per a les petites i mitjanes empreses. D’ahí que aconseguir que aquestes fonts es convertixen en aliades pot ajudar a explotar els recursos y a millorar els resultats diaris de la teua empresa.

Si vols descobrir més aspectes sobre l’aplicació del Big Data a la petita empresa, inscriu-te a la jornada que impartirà demà Enrique C. Paya al CEEI.

S/V
visitas hoy 1 · visitas total 1.227

Usuario: Trianabueno

Canal: CEEI Elche

Fecha publicación: 07/02/2018 11:00

Url: http://ceeielche.emprenemjunts.es/?op=8&n=15422

Comentarios

Usuario sin logear

Envía tu comentario

Debes iniciar sesión - Hoy 13:15

Título:

Comentario:

 

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para ofrecerte una mejor experiencia y servicio.
Al continuar con la navegación consideramos que aceptas su uso y nuestra política de cookies.

Aceptar