Cerrar

es | val   

Més de 70 persones s’interessen pel Creixement Blau al Focus Baix Vinalopó

El Focus Pime i Emprenedora Baix Vinalopó inaugura els Focus de la Comunitat Valenciana

Mostrar ampliado

inauguracion

La Alcaldesa de Santa Pola, fue la encargada de inaugurar el Focus

Mostrar ampliado

dka

El Presidente del CEEI Elche, junto a la concejal de industria y al presidente del Clúster Marítima

Mostrar ampliado

Jose Angel Perez, en un momento de su intervención

José Ángel Pérez, en un momento de su intervención

El Baluard del Duc del Castell Fortalesa de Santa Pola va ser escenari ahir, dijous 26 d’abril, del Focus Pime i Emprenedoria Baix Vinalopó. L’esdeveniment, que va comptar amb l’assistència de més de 70 persones, ha sigut el primer organitzat a tota la Comunitat Valenciana. El seu objectiu es va centrar en donar a conèixer les possibilitats de Creixement Blau en el desenvolupament de noves oportunitats de negoci.

La innovació, l’emprenedoria i el potencial dels projectes relacionats amb l’explotació dels recursos naturals provinents de mars i oceans, van ser el fil conductor d’una jornada que va comptar amb el testimoni de grans professionals de diferents sectors com la nàutica, l’enginyeria, l’empresa així com l’alimentació.

La jornada va començar passades les 9:30 amb la benvinguda de l’Alcaldessa de Santa Pola, Yolanda Seva i del President del CEEI Elx, José Javier García Zamora, qui va ser l’encarregat de donar pas a la primera taula redona sobre Creixement Blau a Europa. Argentina Bonmatí, gerent del Galp, va obrir la taula amb una breu explicació de les accions que estan realitzat per a promoure el desenvolupament del territori a través de l’estratègia de Creixement blau de la Unió Europea. Bonmatí va assenyalar que, al Galp, busquen també la connexió entre projectes i persones amb recursos per a generar un entorn col·laboratiu i dinàmic. Per la seua part,  Juan Pablo Torregrosa, tècnic del CEEI Valencia i coordinador del projecte Maestrale, i Javier Abanades, responsable d’innovació de projectes offshore a Typsa, van explicar els projectes europeus en matèria d’energies renovables marines que estan realitzant. Torregrosa va contar el projecte Maestrale i va parlar de la importància dels ‘Energy Blue Labs’ per a detectar propostes viables i sostenibles en matèria d’energia blau. A més, l’explicació de Abanades sobre els passos que han realitzat en el desenvolupament del projecte Demogravi3, va servir a Torregrosa d’argument per argumentar que l’aplicació d’un Business Pla és fonamental per aconseguir l’èxit esperat en qualsevol projecte.

El catedràtic en tecnologia dels aliments de la UMH, José Ángel Pérez, va seguir, després del “Coffee Break” amb una ponència sobre els aliments 5S, una tendència que busca la creació de plats sans, segurs, saborosos, sostenibles i socialment acceptats.  El catedràtic va aconsellar els assistents no creure tot allò que es publica sobre alimentació ja que, com va destacar, moltes tendències que es promouen no tenen cap base científica.

Les empreses del Parc Científic de la UMH, Iberogen, Alpha Spirit i Ilice Photonics junt a l’empresa santapolera, Dropson, van compartir taula per a parlar dels projectes que realitzen i que estan relacionats amb el creixement blau. Carolina Lazcano, CEO de Iberogen, va parlar de les accions i estudis genètics a diferents espècies que realitzen i que poden contribuir a la millora de l’entorn. Per la seua part, el Director de Qualitat de l’empresa per a pinsos d’animals, Alpha Expirit, va comentar com elaboren tots el seus pinsos amb productes frescos com el pescat ja que el seu objectiu és aconseguir una alimentació saludable per als animals. Daniel Puerto, gerent de Ilice Photonics, una spin off que centra la seua activitat al camp de la fotònica, va proposar diferents solucions a problemes del sector pesquer. Una de les propostes que va sustentar major interès va ser la utilització del processador làser per a acabar amb el biofouling als cascos dels vaixells. Per últim, Alain Hierro, gerent de Dropson, una empresa sobre tractament d’aigua, va donar a conèixer els beneficis de la llanda filtrant d’aigua que han creat, en contraposició als riscos de contaminació que suposa l’aigua embotellada.   

La Jornada va concloure amb una taula sobre Turisme i desenvolupament blau. Fernando de Rojas, president de l’associació Marítima Mediterrània i el responsable d’internacionalització de l’Associació Nacional d’Empreses nàutiques, Jose Luis Fayos, van parlar de la situació actual de la nàutica de recreació a la Comunitat Valenciana, per argumentar el creixement que ha desenvolupat als últims anys i el potencial emprenedor d’un sector encara amb molt de camí per recórrer a la Comunitat Valenciana.

L’esdeveniment, que s’emmarca dintre de les acciones territorials del Focus Pime i Emprenedoria de la Comunitat Valenciana, va comptar amb el suport de l’ecosistema emprenedor de Baix Vinalopó.

5
visitas hoy 2 · visitas total 1.725

Usuario: Trianabueno

Empresa: Centro Europeo de Empresas e Innovación de Elche (CEEI - Elche)

Canal: CEEI Elche

Fecha publicación: 27/04/2018 09:25

Url: http://ceeielche.emprenemjunts.es/?op=8&n=16083

Comentarios

Usuario sin logear

Envía tu comentario

Debes iniciar sesión - Hoy 04:35

Título:

Comentario:

 

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para ofrecerte una mejor experiencia y servicio.
Al continuar con la navegación consideramos que aceptas su uso y nuestra política de cookies.

Aceptar