Cerrar

es | val   

Cita amb l’industria 4.0 a Focus Pime i emprenedoria Alacant

Més de 400 professionals assisteixen al ADDA per a compartir coneixement i experiències sobre la nova revolució industri

Centro Europeo de Empresas e Innovación de Elche (CEEI - Elche)

Centro Europeo de Empresas e Innovación de Elche (CEEI - Elche)

Publicado el martes, 27 de noviembre de 2018 a las 17:37

Mostrar ampliado

Exposición de prototipos

Exposición de prototipos

Mostrar ampliado

Ponencia Alfons Cornella

Ponencia Alfons Cornella

Mostrar ampliado

Visita institucional

Visita institucional

L’Auditori de la Diputació d’Alacant ha sigut escenari, durant tot el matí, de l’esdeveniment Focus Pime i Emprenedoria Alacant. La jornada, que ha comptat amb l’assistència de més de 400 persones, ha posat el focus d’atenció i debat a l’industria 4.0 i el seu potencial en el sorgiment i desenvolupament de nous models de negoci.

L’industria 4.0 ja suposa un canvi al dia a dia de les empreses i no solament pel que fa a l’aplicació de noves tecnologies o a la utilització de noves tècniques de producció, sinó que també ha generat una revolució si parlem d’organitzacions o de les persones que formen part d’aquestes. Focus Pime i Emprenedoria Alacant ho ha mostrat per mitjà de les 16 sessions que han composat l’esdeveniment i que tenien com a objectiu contribuir a l’ampliació de coneixements i a l’intercanvi d’experiències orientades a millorar la competitivitat de les empreses.

Des de les 9.30, els participants han pogut assistir a diferents tallers, taules redones, conferències i networking amb la nova revolució industrial com a eix. A les primeres hores del dia, s’han tractat temes com la mobilitat sostenible, els territoris intel·ligents i la seua aplicació al turisme, el paper que juguen les dones a la tecnologia, l’estat en el qual es troba l’industria 4.0 a la Comunitat Valenciana, els aspectes més rellevants que s’han de tenir en compte a l’hora de gestionar persones, els reptes als que han de fer front els emprenedors que decidixen posar en marxa una start up tecnològica o el valor de l’emprenedoria social i la seua vinculació amb les noves tecnologies.

La segona ronda de ponències ha centrat l’atenció en la intel·ligència artificial, els reptes de l’emprenedoria, desenvolupament i treball col·laboratiu que suposa l’Agenda 2030, el Blockchain, la robòtica, la importància de la transformació digital i la seua relació amb la competitivitat de les empreses, el paper de les tecnologies emergents a les empreses de la Comunitat Valenciana i la vinculació existent entre les noves tecnologies i el dia a dia de les persones.  

La majoria dels ponents coincidien en el fet de que industria 4.0 no es solament cosa de grans empreses sinó que es pot aplicar en qualsevol tipus d’organització, independentment del seu tamany. També en la importància de gestionar intel·ligentment els canvis que demana l’entorn així com en el valor de la revolució industrial a l’hora d’apostar pel component social per a desenvolupar una idea.

Al llarg del matí, el hall del ADDA ha comptat amb una mostra de prototipus a la qual han estat representades universitats com la politècnica de València, els parcs científics de la Miguel Hernàndez i la Universitat d’Alacant així com empreses i start ups com Mimoto Parking, Circutor o CFZ Cobots entre altres. D’altra banda, empreses relacionades amb l’industria 4.0 també han tingut el seu espai al hall de la primera planta.

Al mig dia tenia lloc la visita institucional per part de la directora general de l’IVACE, Julia Company, l’alcalde d’Alacant, Luis Barcala, Carlos Castillo, regidor de promoció econòmica d’Alacant, el president del CEEI Elx, José Javier García així com altres regidors de l’oposició i representants de les entitats col·laboradores amb la jornada. Company ha posat en valor la realització d’aquest esdeveniment centrat a l’Industria 4.0 ja que, com ha expressat, la digitalització i la transformació a les empreses és fonamental per assegurar la seua competitivitat. Per la seua part, l’alcalde d’Alacant destacava l’interés de la ciutat per apostar per la innovació tecnològica i aprofitar les oportunitats que suposa la nova revolució industrial.

L’expert en innovació i president d’Infonomia, Alfons Cornella, posava el fermall d’or a la jornada. Cornella ha començat fent un repàs per les principals tendències en innovació i desenvolupament de nous models de negoci i ha partit de la premissa de que l’Industria 4.0 no és un fet aïllat, sinó que per a que es produïsca una verdadera revolució, és necessari que la transformació també arribe als sistemes, la logística, l’energia i els consumidors. El ponent ha mostrat una serie d’aspectes que seran clau en el sorgiment de nous models de negoci, entre els que cap destacar la productivitat, i el fet de fer les coses més eficientment de forma diferent, la connexió ja existent entre industria i servei, que pot donar lloc a productes més intel·ligents i connectats així com el paper, cada vegada més incipient, del 3D i els robots a l’industria. Tot allò argumentat amb exemples de empreses que ja són una realitat i que expliquen perquè hi ha que veure els canvis no com una amenaça si no com una oportunitat per a desenvolupar noves oportunitats al mercat.

Focus Pime i Emprenedoria Alacant és una iniciativa de la Generalitat Valenciana al marc de la política de suport a l’emprenedoria i a la pime, finançat per IVACE, FEDER i l’Ajuntament d’Alacant i organitzat pel CEEI Elx, l’Agència de Desenvolupament Local i l’ajuntament d’Alacant.

5
visitas hoy 3 · visitas total 1.544

Usuario: Trianabueno

Empresa: Centro Europeo de Empresas e Innovación de Elche (CEEI - Elche)

Canal: CEEI Elche

Fecha publicación: 27/11/2018 17:37

Url: http://ceeielche.emprenemjunts.es/?op=8&n=17397

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para ofrecerte una mejor experiencia y servicio.
Al continuar con la navegación consideramos que aceptas su uso y nuestra política de cookies.

Aceptar