La Universitat de València participarà en la IX edició dels premis «Posem la primera pedra»
El 30 de març de 2021 és la data límit de recepció de projectes per a participar en la IX edició dels premis «Posem la primera pedra».
Publicado el jueves, 04 de febrero de 2021 a las 08:23
La fàbrica de Lafarge a Sagunt (Grup LafargeHolCim) ha llançat la novena edició dels premis «Posem la primera pedra», una iniciativa destinada a persones emprenedores i petites empreses que estiguen desenvolupant o vulguen posar en marxa un nou projecte empresarial.
Dirigit a aquelles persones amb idees de negoci innovadores i sostenibles, el certamen repartirà un total de 9.000 euros en dues categories de 6.000 i 3.000 euros. Totes dues quantitats s'hauran d'invertir en l'execució dels projectes guanyadors. El termini per a presentar les candidatures finalitza el 30 de març de 2021.
El Premi pretén reconèixer la capacitat emprenedora, la innovació, el talent i la creativitat empresarial, ajudant a la posada en marxa de projectes nous en l'àmbit de la Comunitat Valenciana, i enfocats a aspectes com la sostenibilitat, la innovació, la tecnologia, el medi ambient o l'impacte social, amb perspectives reals de creació d'ocupació.
«En un moment complex com el que vivim actualment, en el qual iniciar un projecte de negoci local es fa encara més difícil, creiem necessari continuar donant suport a aquells emprenedors que decidisquen fer-ho sota paràmetres com la innovació i la sostenibilitat, que permeta la generació d'ocupació estable i un impacte social positiu», ha apuntat el director de la fàbrica de Sagunt de Lafarge, José Luis Coleto.
Innovació i sostenibilitat
El jurat d'aquest certamen, en el qual participen la Universitat de València a través de la seua Unitat d'Emprenedoria (UVemprén), ESIC, la Universitat Jaume I de Castelló, l'Ajuntament de Sagunt, l'Associació d'Empresaris del Camp de Morvedre (ASECAM) i el Col·legi d'Enginyers Tècnics d'Obres Públiques de València i Castelló (CITOP-CV), valorarà especialment criteris de sostenibilitat i medi ambient. Es tindrà en compte l'ús sostenible dels recursos naturals i la seua proximitat, els principis d'economia circular, la petjada ecològica i que estiguen alineats amb, almenys, un o diversos Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de Nacions Unides.
També es valorarà el caràcter innovador dels projectes i la tecnologia utilitzada respecte a processos, productes i serveis. L'originalitat, la creativitat, la viabilitat econòmica, la tècnica del projecte, així com criteris socialment responsables d'impacte social que fomenten l'economia local i la creació d'ocupació, seran altres criteris destacats.