Cerrar

es | val   

Les noves tendències de negoci centren l'atenció de Focus Pime Alt i Mitjà Vinalopó 2019

Mesa Redonda Isabel y Alexia

La jornada, celebrada a Salines, ha suscitat gran interés entre els al voltant de 80 assistents

Mostrar ampliado

Mesa redonda digitalización del comercio local

Mesa redonda digitalización del comercio local

Mostrar ampliado

Isidró Monzó, alcalde de Salinas y Joaquin Alcázar, director de CEEI Elche han inaugurado la jornada

Isidró Monzó, alcalde de Salinas y Joaquin Alcázar, director de CEEI Elche han inaugurado la jornada

Les noves tendències de mercat i el sorgiment d'altres models de negoci, fruit dels avanços tecnològics, han sigut la base central de l'esdeveniment Focus Pime i Emprenedoria Alt i Mitjà Vinalopó, celebrat durant el matí de hui, dijous 27 de juny, al municipi de Salines. La qualitat i experiència dels ponents ha generat l'interés entre els al voltant de 80 assistents.

Durant tota la jornada, moderada per la periodista Gemma Mateos, s'ha parlat de conceptes com creativitat, innovació, formació o anàlisi com a base fonamental del desenvolupament i creixement de qualsevol projecte professional. D'ací la importància, com assenyalaven, els ponents, de potenciar les possibilitats de la tecnologia per aconseguir nous reptes professionals.

Una vegada realitzada la inauguració de l'esdeveniment, a càrrec de l'alcalde de Salines, Isidro Monzó, i del director del CEEI Elx, Joaquin Alcàzar, l'atenció es va centrar en la digitalització del comerç local. Jorge Gras, tècnic de comerç de l'ajuntament d'Elda, ha explicat la posada en marxa del mapa de proximitat comercial. La iniciativa, a més d'apropar el comerç local a Internet, ha suposat un avanç tant per a comerciants i emprenedors com per a consumidors i organismes públics, ja que permet extraure informació de gran valor a l'hora de realitzar estratègies comercials. Per la seua part, José Ignacio Orero, director comercial de Sernutec, ha presentat "Encerta", una ferramenta gratuïta que té com a objectiu ajudar als emprenedors a fer simulacions virtuals per a estudiar la viabilitat d'un projecte a partir de les dades reals dels municipis adherits a la plataforma.

La jornada ha continuat amb el taller impartit per Fabián López. En ell, s'han valorat els aspectes fonamentals a tenir en compte a les tendes electròniques. El fundador de turronesydulces.com ha insistit en la importància de la formació i el treball constant per aconseguir l'èxit. Així, ha explicat que al món digital no hi ha horaris i que és important establir estratègies i acciones que permeten complir amb les expectatives dels clients, de la mateixa manera que es faria en una tenda física. Per aquest motiu, López ha parlat del valor de l'automatització de processos així com de la utilització de tecnologies per aconseguir l'escalabilitat dels projectes. 

La innovació i l'ús de les noves tecnologies com a palanca del canvi ha sigut el tema de la següent taula redona. Els seus protagonistes, Andrés Ferrer, CEO d'Omawa, i Víctor Iñíguez, cofundador de Godreams VR, han sabut exemplificar-lo tomant com a base els projectes que lideren. Iñíguez ha comentat com han usat la tecnologia per a, per mitjà del disseny 3D, desenvolupar un projecte centrat en l'augment de les probabilitats de l'èxit amb la venda de cases de nova creació. Iñíguez exposava que amb l'estudi constant i l'anàlisi de dades han sabut transformar el concepte de compra d'un habitatge per a convertir-la, a més, en una experiència per a l'usuari. Andrés Ferrer, per la seua part, parlava de les facilitats de la tecnologia per a millorar el món i aconseguir convertir un aspecte abstracte com és la sostenibilitat, en una cosa vendible. Per aconseguir-lo han donat amb un algoritme que mesura la petjada de carbó, aspecte que permet obtenir dades i informacions que ajuden, d'una banda a tomar decisions contrastades i d'altra a crear consciència social. 


La directora de Sirania, Isabel Iglesias, i una de les fundadores i tresorera d'ANBAN, Alexia Rouiller, posaven el fermall final a la jornada parlant de la gestió del talent i de la importància de les dades en la societat actual. Iglesias exposava el canvi radical que ha experimentat el mercat de treball als últims anys, així com la falta de coherència entre la taxa de desocupació existent i la dificultat, al mateix temps per a cobrir llocs de treball que han sorgit als últims anys i que estan relacionats amb la tecnologia. D'altra banda, Iglesias ressaltava que actualment les relacions laborals van més enllà del mero intercanvi treball-salari, d'ací la importància d'oferir als potencials treballadors un projecte amb el qual es veuen identificats. Rouiller feia menció al fet que estem rodejats de dades i que tot és analitzable però que la clau resideix en posar el focus i analitzar allò que pot ser determinant per al desenvolupament del projecte. 

Focus Pime i Emprenedoria Alt i Mitjà Vinalopó ha aportat conceptes vitals per al desenvolupament i creixement de negocis i empreses en la societat actual. Així, els assistents han pogut extraure conclusions de gran utilitat per a iniciar processos de millora a les seues empreses o nous projectes professionals. 

Focus Pime i Emprenedoria és una iniciativa promoguda i finançada per la Generalitat Valenciana, per mitjà de l'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE), dintre de la seua política de suport a l'emprenedoria i a la pime i ha comptat amb el cofinançament dels fons FEDER de la Unió Europea, dintre del Programa Operatiu FEDER de la Comunitat Valenciana.

5
visitas hoy 2 · visitas total 2.961

Usuario: Trianabueno

Empresa: Centro Europeo de Empresas e Innovación de Elche (CEEI - Elche)

Canal: CEEI Elche

Fecha publicación: 27/06/2019 16:34

Url: https://ceeielche.emprenemjunts.es/?op=8&n=19189

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para ofrecerte una mejor experiencia y servicio.
Al continuar con la navegación consideramos que aceptas su uso y nuestra política de cookies.

Aceptar