Cerrar

es | val   

El Potencial emprenedor del Creixement blau

Si et pregunten per una ocupació o professió relacionada amb el mar quina diries? Segurament alguna relacionada amb els sectors tradicionals, pot ser la pesca? No obstant, a la actualitat, el potencial dels mars, oceans així com dels ports i les zones costeres, per a desenvolupar un projecte empresarial, és immens. L’activitat econòmica en aquesta àrea ha generat noves vies de negoci que van més enllà del creixement empresarial ja que suposen la creació d’un sistema sostenible el qual integra i engloba diferents sectors. En aquestos casos, parlem de Creixement Blau.

Però, quin és l’objectiu principal del Creixement Blau?

El fi últim d’aquest model econòmic, no és altre que canviar la manera d’utilitzar els recursos del mar per a generar beneficis responsables per al nostre planeta. Es tracta de promoure noves solucions que vinguen directament de la natura. D’eixa banda, aquesta nova concepció dóna lloc a l’emprenedoria i genera noves oportunitats d’ocupació.

A més, la capacitat de la hibridació al Creixement blau implica la unió de diferents sectors, els quals, a priori, no tenen res a veure. Així, els mars, els oceans, les zones costeres, etc. es converteixen en el punt en comú d’activitats tan diverses com l’alimentació, el turisme, la logística portuària o l’aqüicultura, entre altres.

Com està tot per explotar, està tot per innovar o reinventar. Als últims anys, el mar s’ha convertit en l’aliat perfecte per aquells que el veuen com a una font d’oportunitats per a desenvolupar la seua carrera professional i personal. A més, les activitats relacionades amb el creixement blau, no solament són capaces de generar l’èxit personal ja que també impliquen un èxit global perquè generen un compromís mediambiental i amb l’entorn que ens rodeja. Es tracta d’un creixement de tots per a tots.

A la Comunitat Valenciana ja són molts els emprenedors que treballen a aquesta àrea plena d’oportunitats així com les universitats que tenen diversos projectes l’objectiu dels quals és donar suport a la investigació i el desenvolupament empresarial utilitzant el mar com a base. Per aquest motiu, el creixement blau és un bon tema per a desenvolupar el Focus Pime i emprenedoria Baix Vinalopó 2018.

Si vols conèixer de primera mà alguns dels projectes més innovadors que estan realitzant-se així com crear sinèrgies amb altres emprenedors, el Focus Pyme Baix Vinalopó serà l’escenari perfecte per aconseguir els teus objectius.   

 

 

5
visitas hoy 4 · visitas total 1.177

Usuario: Trianabueno

Empresa: Centro Europeo de Empresas e Innovación de Elche (CEEI - Elche)

Canal: CEEI Elche

Fecha publicación: 11/04/2018 11:58

Url: http://ceeielche.emprenemjunts.es/?op=8&n=15909

Comentarios

Usuario sin logear

Envía tu comentario

Debes iniciar sesión - Hoy 16:34

Título:

Comentario:

 

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para ofrecerte una mejor experiencia y servicio.
Al continuar con la navegación consideramos que aceptas su uso y nuestra política de cookies.

Aceptar