Cerrar

es | val   

El cooperativisme com a opció d’emprenedoria innovadora

Focus

Cada vegada són més els professionals que troben en el cooperativisme la fórmula perfecta per a unir desenvolupament professional amb sostenibilitat de l’economia i l’entorn. I es que aquest model econòmic amplia les possibilitats per a emprendre i innovar.

Els valors que aporta la seua organització així com l’estructura de treball són alguns dels aspectes que argumenten perquè el cooperativisme va més enllà d’aconseguir les aspiracions professionals d’un grup de persones, ja que també complix una funció social amb la que generar valor dintre de les empreses i de la societat.

Però, que fa del cooperativisme i l’economia social un model econòmic en el qual creure i apostar per a iniciar un projecte?

Al CEEI Elx hem volgut nombrar alguns dels seus aspectes positius:

  • Toma de decisions democràtica

Al tractar-se de societats configurades per diferents socis, les decisions que s’han de tomar dintre de l’empresa, depenen de l’opinió i consens de tots els seus membres.

  • Compromís amb la societat i l’entorn

La generació d’ocupació estable, la cohesió social o la igualtat d’oportunitats són alguns dels principis bàsics sobre els que es sustenta qualsevol projecte d’innovació social.

  • Exempcions fiscals i ajudes

Les empreses creades davall el marc de l’economia social, poden acollir-se a exempcions fiscals, així com a una serie d’ajudes per al desenvolupament i creació de projectes dintre de l’organització.

  • Major resistència als períodes de crisis

Atès que a les cooperatives hi ha una major flexibilitat en la gestió i una major conscienciació per part dels socis sobre la importància de velar pels interessos de l’organització, en períodes difícils és més probable que adopten mesures amb les que evitar acomiadaments i capejar la situació de la forma més beneficiosa possible per a tots.

  • Millora de la imatge de marca

Al parlar d’organitzacions que són capaces de transformar els valors de l’economia social en un avantatge competitiu, conseguixen donar-se a conèixer a la societat no solament com a una empresa més, sinó com a una entitat que busca el bé comú en el desenvolupament i posada en marxa de les seues activitats.

 

Si et fixes bé, descobriràs, al teu voltant, multitud d’àmbits i sectors del dia a dia on innovar per a millorar l’entorn i la vida de qui esta prop de tu, d’ahí, les possibilitats d’emprenedoria i innovació existents amb les que crear un projecte i créixer professionalment. El Focus Pime i Emprenedoria Alt i Mitjà Vinalopó obri un món de possibilitats per a emprenedors en aquesta àrea de l’economia ja que, com s’ha demostrat, una empresa social també pot ser rentable.

Si vols conèixer idees inspiradores i a professionals que han deixat enrere els seus pors per aconseguir l’èxit professional, t’esperem el 28 de juny al Centro Cultural de Petrer. El Focus Pime i Emprenedoria Alt i Mitjà Vinalopó serà l’escenari perfecte per a conèixer a persones amb aspiracions similars a les teues i que poden ajudar-te a créixer.   

5
visitas hoy 2 · visitas total 1.529

Usuario: Trianabueno

Empresa: Centro Europeo de Empresas e Innovación de Elche (CEEI - Elche)

Canal: CEEI Elche

Fecha publicación: 08/06/2018 08:39

Url: http://ceeielche.emprenemjunts.es/?op=8&n=16369

Comentarios

Usuario sin logear

Envía tu comentario

Debes iniciar sesión - Hoy 05:43

Título:

Comentario:

 

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para ofrecerte una mejor experiencia y servicio.
Al continuar con la navegación consideramos que aceptas su uso y nuestra política de cookies.

Aceptar