Cerrar

es | val   

Focus Pime Marina Alta presenta alternatives per a desestacionalitzar el turisme

El Centre Cultural de Xàbia ha acollit als més de cent assistents a l’esdeveniment

Centro Europeo de Empresas e Innovación de Elche (CEEI - Elche)

Centro Europeo de Empresas e Innovación de Elche (CEEI - Elche)

Publicado el jueves, 22 de noviembre de 2018 a las 18:04

Mostrar ampliado

Éxito de asistencia en el evento Focus Pyme y Emprendimiento Marina Alta

Éxito de asistencia en el evento Focus Pyme y Emprendimiento Marina Alta

Mostrar ampliado

organizadores

El director del CEEI Elche junto al alcalde de Xàbia, la gerente de Creama y el resto de organizadores del evento

Mostrar ampliado

Alex Pella en un momento de su ponencia

Alex Pella en un momento de su ponencia

L’economia blava i el turisme esportiu han marcat l’agenda de l’esdeveniment Focus Pime i Emprenedoria Marina Alta, celebrat aquest matí a Xàbia. Emprenedors i professionals de la comarca han presentat alternatives i nous projectes que aprofiten les bondats del territori per apostar per un turisme més sostenible i capaç de seduïr als turistes en qualsevol moment de l’any.

L’alcalde de l’ajuntament de Xàbia, José F. Chulvi i la gerent de Creama, Rosario Donderis, han sigut els responsables d’inaugurar la jornada. Chulvi ha destacat la importància d’evolucionar fins models més sostenibles, sobretot en un mitjà com la mar, el que explica l’interés de l’ajuntament per donar el seu suport a esdeveniments que donen visibilitat a models de negoci capaços de combinar l’aprofitament dels recursos amb el respecte al medi ambient.

La primera taula redona ha donat veu a emprenedors i professionals que han desenvolupat amb èxit projectes relacionats amb l’economia blava. Micaela García, de Conta’m un port, ha inaugurat la ronda de ponències explicant com, amb l’organització de rutes guiades pel port pesquer de Calp, han aconseguit apropar la pesca a la societat. D’altra banda, Paco Gracia, fundador de Trip&feel, ha ressaltat la importància de basar la innovació  en projectes que porten implícit components social i sostenibles. Aquest factor explica el naixement de la seua iniciativa de pesca turisme així com la resta d’iniciatives que han posat en marxa amb l’objectiu de donar amb noves vies de desenvolupament al sector pesquer. Itziar Colodro, cofundadora de Magic&Nature i Carlos Bañuls, de Naturalismolife, han explicat la potencialitat del territori per a oferir alternatives de turisme més experièncials amb les quals, a més de posar en valor el patrimoni cultural, generar consciència i contribuir a desestacionalitzar el turisme per a crear riquesa al territori. Jaume X. Soler, també ha intervingut en aquesta taula per a exposar l’objectiu de la seua empresa, Serveis Agroalimentaris Marina Alta, que no és altre que generar i crear coneixement per aconseguir una gestió més òptima de la comarca que permeta una major optimització dels recursos dels quals ja es disposa.

El turisme esportiu ha sigut el tema de la segona de les taules redones. El president del Patronat de Turisme de la Costa Blanca, José Francisco Mancebo, era l’encarregat de contextualitzar la situació del turisme esportiu de la Costa Blanca així com de moderar les intervencions dels ponents. Tots ells han coincidit en el fet de que les condiciones que presenta la comarca de la Marina Alta són clau per a desenvolupar diferents activitats esportives en condicions idíl·liques. Així, Telmo Leclercq, CEO de Leclercq Surfing o Ximo Sala, del Centre Excursionista de Pego, donaven a conèixer les activitats que realitzen gràcies a les possibilitats que ofereix el mar i la muntanya. Jon Hormaetxe, cofundador de Sun&Co ha insistit en la importància de buscar propostes amb les quals es puga atraure turistes a la zona, el que explica com, en un mateix lloc, han creat dos alternatives distintes al turisme per captar públics diferents en diferents èpoques de l’any. El director comercial de Sol i Mar Hotels, Sergio Baudot, ha centrat la seua ponència en les possibilitats i condicions del territori per a fer d’aquest un lloc de referència per al ciclisme, així com en el valor de comptar amb el suport de les institucions públiques per aconseguir-lo. Juan Pablo Signes, finalitzava les intervencions donant a conèixer Activa’t, l’aplicació de reserves d’espais esportius que ha creat per a obtenir una millor gestió, promoció i optimització de les zones esportives.

La jornada concloïa amb una inspiradora ponència del navegant oceànic Alex Pella. El esportista, que ha aconseguir tots els fits possibles de la navegació oceànica, ha fet un recorregut per la seua trajectòria professional per argumentar la importància de saber aprofitar les oportunitats, del valor del treball en equip, de l’esperit de superació i del fet de no posar-se barreres ni límits per arribar als objectius personals de cadascun. Pella ha ressaltat el desconeixement que existeix a Espanya pel que fa al mar i al món de la vela, i ha donat a conèixer el seu nou projecte. Aquest coincidix amb els 500 anys de la primera volta al món i consisteix en fer el mateix recorregut que van realitzar Magallanes i Elcano per a, per mitjà de la historia, mostrar el món de la mar a la societat espanyola.

Focus Pime i Emprenedoria Marina Alta posa fi als esdeveniments que s’han desenvolupat enguany en cadascuna de les comarques de la província d’Alacant i que tenen com a objectiu impulsar la cultura emprenedora al territori. El pròxim dimarts, 27 de novembre, tindrà lloc Focus Pime i Emprenedoria de la ciutat d’Alacant que versarà sobre la Industria 4.0.

S/V
3.131 visitas

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para ofrecerte una mejor experiencia y servicio.
Al continuar con la navegación consideramos que aceptas su uso y nuestra política de cookies.

Aceptar