Cerrar

  es | val   

  La transformació digital 4.0 en l'empresa i la indústria

  Banner Focus Pyme y Emprendimiento Castellón 2017 c[;;;][;;;]

  el jueves, 28 de septiembre de 2017 de 13:30 a 15:00

  Dónde:

  Auditorio y Palacio de Congresos de Castellón

  Sala B3 Industria 4.0. Nivel 1

  Av. de la Mare de Déu del Lledó, 50, 12004

  Castelló de la Plana/Castellón de la Plana (Castellón)

  Plazo finalizado

  DESCRIPCIÓ

  La sessió començarà amb una intervenció de l’IVACE, que de manera molt ràpida il·lustrarà les principals accions que s'estan desenvolupant a la Comunitat Valenciana en matèria d'impuls a la Indústria 4.0 gràcies a les mesures contemplades en el seu Pla de R+D+I empresarial.

  A continuació, s'abordaran de manera més detallada, mitjançant les intervencions dels experts participants en la taula, les estratègies nacionals i els serveis d'impuls a la digitalització posats a la disposició de les empreses i indústries per part de l'Administració Pública, per a facilitar el seu procés de transformació digital, continuant amb una visió de les noves tendències europees en matèria de serveis avançats per a les pimes amb els Digital Innovation Hubs o ecosistemes digitals regionals, per a concloure amb una visió de dues de les plataformes tecnològiques més destacables en matèria de fabricació avançada i manufactura, d'especial interès per al nostre sistema productiu regional.

  Elena González Miguel. En concret, per a centrar en més detall la sessió, cal indicar que Red.es ha engegat un nou pla estratègic que atén l'impuls de la transformació digital de les empreses. Com a principal objectiu contempla el desenvolupament de l'economia mitjançant la digitalització, contribuint al creixement, la competitivitat i la internacionalització de l'empresa espanyola, en definitiva, a la transformació de l'economia al nou paradigma digital: digitalització i innovació.

  Juan Manuel Osorio Pitarch. A més, la iniciativa nacional Indústria Connectada 4.0 del Ministeri d'Economia, Indústria i Competitivitat s'ha llançat amb la finalitat d'impulsar la transformació digital de la indústria espanyola amb l'actuació conjunta i coordinada del sector públic i privat. Com a part de l'estratègia nacional d'indústria connectada, es posen a l’abast de les empreses industrials de la Comunitat Valenciana els serveis HADA (autodiagnòstic digital avançat) i ACTIVA (assessorament especialitzat a empreses industrials per a la seua transformació cap a la Indústria 4.0).

  Daniel Sáez Domingo. Quant a les tendències de futur, és ja una realitat que els DIH abanderaran l'ús de les tecnologies digitals en els àmbits d'aplicació prioritaris de les diferents regions europees (manufactura, salut, etc), i permetran que les pimes accedisquen fàcilment als Centres de Competències, que aportaran coneixement, experiència, tecnologies, infraestructura i serveis relacionats amb les tecnologies digitals, així com a serveis relacionats amb la generació de negoci, amb la participació activa de l'ecosistema d'inversió (acceleradores, inversors, incubadores…) i a altres serveis que permetran millorar el nivell de maduresa digital de les empreses.

  Olivia Estrella López. D'altra banda, és clara la importància que per a la millora de la competitivitat del nostre sistema d'innovació i de les nostres indústries tenen les Plataformes Tecnològiques. Aquestes són estructures públic-privades de treball en equip liderades per la indústria, en les quals tots els agents del sistema espanyol de Ciència-Tecnologia-Innovació interessats en un camp tecnològic treballen conjunta i coordinadament per a identificar i prioritzar les necessitats tecnològiques, de recerca i d'innovació a mitjà o llarg termini. En l'àmbit de la indústria 4.0 s'abordarà el treball recent i previst de la Plataforma Tecnològica Espanyola de Fabricació Avançada (MANUKET) i de la Plataforma Tecnològica de Sectors Manufactureros Tradicionals (PLATECMA).

   

  MODERA LA SESSIÓ

  Javier Mínguez Pontones. Cap d'Àrea d'Empreses i Associacions de IVACE.

  Esta sesión forma parte de:

  Focus Pime i Emprenedoria Comunitat Valenciana 2017

  5
  2.875 visitas

  Esta web utiliza cookies propias y de terceros para ofrecerte una mejor experiencia y servicio.
  Al continuar con la navegación consideramos que aceptas su uso y nuestra política de cookies.

  Aceptar